Overzetplinten, omdat verbergen beter is dan te veel werken

Wat zijn overzetplinten precies? Een goede vraag om te stellen voordat er begonnen wordt van het plaatsen van plinten. De naam zegt eigenlijk letterlijk wat de overzetplint precies inhoudt. Een overzetplint wordt over een andere plint geplaatst. Een logische vraag daarop is; waarom de andere plint dan niet verwijderd wordt. Soms is het niet altijd mogelijk de oude plint te verwijderen. Deze plint zit zo vast aan de muur dat de kans groot is dat deze wordt beschadigd wanneer je de plint verwijdert. Het gebruik van een overzetplint kan ook een vorm van gemak zijn. Het verwijderen van oude plinten kost tijd en geld en dat heeft niet altijd iedereen ervoor over. Een overzetplint is vaak niet erg klein maar heeft meestal een groter formaat omdat het over een andere plint moet passen. Deze overzetplinten hebben vaak een holle binnenkant omdat ze ruimte over moeten laten voor de oude plint. Deze overzetplint raakt natuurlijk niet de muur wanneer er binnen geen opening is overgelaten voor de oude plint. 

Hoe goed is de muur?

De prijs van overzetplinten varieert nogal. Het ligt vaak aan het materiaal wat gebruikt wordt. Hoe duurder het materiaal, des te duurder is de overzetplint. Ook ligt het eraan hoe hoog deze plint is, hoe hoger de overzetplint, hoe duurder het product. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een overzetplint wordt gebruikt bij een poreuze muur. Sommige muren zijn zo zwak dat het kleinste stootje ervoor zorgt dat de muur beschadigd wordt. Dit wordt vaak gezien in oude vochtige huizen. Er zijn vroeger niet de juiste materialen gebruikt (grote kans dat deze toen nog niet beschikbaar waren) en kampen vaak met vocht en schimmels in huizen. Het fijne is dat er nu genoeg middelen zijn om goed om te gaan met dit soort huizen en poreuze (vocht)muren. Deze overzetplinten zijn gelukkig inmiddels goed verkrijgbaar en deze kun je vinden op mooieplinten.nl. Deze winkel geeft de mogelijkheid om overzetplinten zowel online als fysiek in de winkel te kopen. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en te vinden online. Het zoeken naar de beste kwaliteit overzetplinten is nu makkelijker dan ooit. 

Kies de juiste maat

Wanneer er gekozen wordt voor gebruik van een overzetplint is het belangrijk dat de juiste maat wordt gekozen. Meestal wordt er voor overzetplinten een standaard maat gekozen. Deze standaard maat betreft de lengte van de overzetplint en heeft een lengte van 244 centimeter. De hoogte ervan is natuurlijk variërend. Bijna niemand heeft thuis dezelfde maat plint en daar is bij de overzetplint rekening mee gehouden. Hoewel de meeste plinten variëren in hoogte van gemiddeld 7 en 15 centimeter, zijn hogere overzetplinten goed verkrijgbaar. Tevens zijn er ook kleinere plinten verkrijgbaar. De gemiddelde normale plint varieert van vijf tot tien centimeter en heeft vaak een dikte van rond de een centimeter. Een overzetplint zal dan ook iets meer uitsteken dan een normale plint, maar vaak valt dit niet eens echt op. Het is dus goed mogelijk dat wanneer men een overzetplint plaatst, niemand het verschil ziet en dat is natuurlijk precies de bedoeling van een overzetplint. De hedendaagse aangeboden materialen zijn zo goed en technisch ontworpen, dat bijna iedereen een villa uitstraling kan creëren.