kitchen, work, restaurant-731351.jpg

Waarom een afzuigkap op maat laten maken?

Een afzuigkap is een belangrijk onderdeel in je keuken en zit meestal in het zicht. Wil jij nu over een unieke afzuigkap beschikken die helemaal matcht bij de stijl van je keuken? Dan kan het een optie zijn om een afzuigkap op maat te laten maken. Het oog wil immers ook wat. Vroeger werd er geen aandacht besteed aan het design van de kap, maar dat is tegenwoordig wel anders. Ook zijn er tegenwoordig verschillende afzuigkappen. Zo kun je een afzuigkap met een afvoer naar buiten, maar ook voor een afzuigkap met een geïntegreerde filter. 

De functie van een afzuigkap

Een afzuigkap zorgt ervoor dat nare geuren worden afgevoerd en niet in je keuken blijven hangen. Daarnaast zorgt zo’n kap ervoor dat kookvocht wordt opgevangen en wordt afgevoerd. Je zou zeggen dat het uiterlijk van een afzuigkap eigenlijk niet zo belangrijk is. Het gaat immers om het functioneren van de kap. Niets is minder waar. De uitstraling van een afzuigkap is, zeker aan de dag van vandaag, ontzettend belangrijk. Wanneer je een nieuwe keuken hebt laten plaatsen die je helemaal naar wens hebt samengesteld, past hier niet altijd een standaard afzuigkap bij. Daarom kan een afzuigkap op maat een betere optie zijn. 

Verschillende mogelijkheden 

Met betrekking tot een afzuigkap op maat zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst is het belangrijk dat je weet wat voor soort kap je zoekt. Ben je op zoek naar een schuine kap, een kap voor boven je eiland, of wil je een zo plat mogelijke kap die aan de muur bevestigd kan worden? Ook de schacht van de afzuigkap kan op maat gemaakt worden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om ook in een kleinere hoek een afzuigkap te hangen. Overigens kan een afzuigkap op maat niet alleen geschikt zijn voor keuken. Ook voor werkruimtes kan een op maat gemaakte afzuigkap geschikt zijn.

Afzuigkap op maat voor werkruimtes

In werkruimtes is een afzuigkap met een specifieke werking soms noodzakelijk. Ook in werkruimtes kan een afzuigkap op maat dus een uitkomst bieden. Hierdoor beschik jij in je werkruimte niet alleen over een goed werkende afzuigkap, maar heeft de kap ook nog eens de gewenste afmetingen. Met behulp van een afzuigkap wordt alle vervuilde lucht afgevoerd. Hierdoor kun jij veilig en comfortabel al je werkzaamheden uitvoeren zonder dat je continue vervuilde lucht in hoeft te ademen. 

Geheel naar wens

Een afzuigkap kan geheel naar wens samengesteld worden. Of je nu op zoek bent naar een afzuigkap met specifieke afmetingen en een unieke uitstraling voor keuken of naar een efficiënte afzuigkap voor je werkruimte. Alles is mogelijk. Ook kun je bij een specialist vaak niet alleen een afzuigkap op maat laten maken, hier kun je vaak ook terecht om een spoelbak, barblad, werktafel en een vetafscheider te laten maken. Hierdoor kun jij je keuken of werkruimte geheel naar wens en zo efficiënt mogelijk inrichten. Overigens hoef je niet bang te zijn voor extreem lange levertijden. Vaak heb je een op maat gemaakte afzuigkap of spoelbak al binnen enkele weken in huis. Als je deze besteld via RVS Maatwerk, heb je de afzuigkap al binnen 2 tot 3 weken binnen!