Kasten op maat laten maken

Wanneer je gaat verhuizen, of je bent toe aan iets nieuws is het slim om te kijken naar de ruimte die je hebt en hoe je die het meest praktisch in zou kunnen delen. Als je het hebt over kastruimte dan kan je bijvoorbeeld voor de hoekjes waar je niets mee kan een kast op maat laten maken. In deze blog lees je alles over een kast op maart laten maken.

Waar moet je aan denken als je een kast op maat wil laten maken?

Als je een kast op maat wil laten maken dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet de maten goed en nauwkeurig op meten, of je moet het aten doen door het bedrijf dat de kast voor jou gaat maken.

Daarnaast is het slim om van tevoren al na te denken over de materialen die het best gebruikt kunnen worden. Zo kan je metaal gebruiken, maar het meest wordt er voor het maken van kasten hout gebruikt. Er zijn twee soorten hout die daar vaak voor gebruikt worden, dat is eikenhout en steigerhout.

Wat voor soort kasten kan je laten maken?

Kast op maat laten maken is niet zomaar gedaan. Je moet natuurlijk ook al nagedacht hebben over welke kast je dan graag zou willen hebben. Natuurlijk is het afhankelijk van welke ruimte je beschikbaar hebt. En voor welke kamer de kast dan moet zijn.

Als je een kledingkast wil laten maken dan heb je keuze uit verschillende kasten. Zo kan je een inloopkast laten maken, of een kast met schuifdeuren, of alleen een ombouw waar je de kleding in kan opbergen, maar dat alles gewoon open is. Dat is helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeuren.

Het voordeel van het maken van een kast op maat is dat je alles helemaal kan aanpassen aan je persoonlijke kleuren. Van de indeling, tot de grootte en de kleuren. Wil je er bijvoorbeeld wel of geen lades in hebben en hoeveel ruimte wil je hebben voor je hangkleding en legkleding. Je kan overal helemaal zelf rekening mee houden.

Hoe werkt het precies als je een kast op maat wil laten maken?

Om te beginnen reken je de afmetingen van de kast uit. Wanneer je de afmetingen weet kan je gaan kijken naar welk soort materiaal je graag wil gaan gebruiken. Dan ga je de materialen kiezen die je wil gebruiken, dan moet je denken aan de bijbehorende materialen als schroeven, rails en scharnieren en handgrepen.

Voordat je de aanvraag definitief maakt is het slim om alles nog een keer na te lopen of het echt helemaal naar wens is, dan weet je zeker dat je niet ineens een andere kast geleverd krijgt dan dat je besteld zou hebben. Wil je ook zo’n unieke kast, neem dan contact op met Interieurbouwer Rob Sleegers