Hout in je interieur? Zo doe je dat!

Het is de laatste jaren steeds populairder geworden om elementen uit de natuur in je woning te laten terugkomen. Zo zie je planten of hout steeds meer terug binnenshuis. Het voordeel van planten is natuurlijk ook nog eens dat ze de lucht zuiveren. Daarnaast geeft hout een robuuste uitstraling en is het een duurzaam materiaal. Wil jij nu ook graag hout verwerken in je interieur maar weet je niet zo goed hoe? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je een aantal tips!

Vloer van hout

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt is de vloer, een laminaat vloer zien we natuurlijk vaak terug komen. Maar dit is eigenlijk geen echt hout, maar een namaak look. Er gaat natuurlijk niks boven de echte look en stevigheid van echt hout! Daarnaast is een houten vloer ook een echte eye catcher. Het nadeel van een houten vloer is wel dat er redelijk wat onderhoud bij komt kijken wanneer je hem echt mooi wil houden.

Houten meubels

Echte houten meubels zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. Door de stevigheid van hout is het uitermate geschikt om meubels van te maken. Hardhout staat voornamelijk bekend om zijn duurzaamheid en gaan lang mee! Wat dacht je van een echt houten tv meubel of salontafels? Dit geeft een hele robuuste look en staat ook mooi met een industriële inrichting. Je kunt natuurlijk bij de ikea een mdf kast met eiken print kopen, maar een echt houten meubelstuk is echt veel steviger en mooier! Mijn keuze is snel gemaakt.

Houten accessoires

Wil je nu op een laagdrempelige manier hout toevoegen in je interieur en dus niet meteen een meubelstuk of vloer leggen? Dan kun je er voor kiezen om met houten accessoires wat hout terug te laten komen. Je kunt bijvoorbeeld echte houten wandplanken ophangen, een spiegel met een houten rand, houten bloempotten of een foto op hout aan de muur hangen. Bij deze laatste optie kun je ook kiezen voor een eigen foto op hout, dit maakt je interieur ook meteen wat persoonlijker!