Heerlijk slapen met moderne pocketvering

Een matras wordt steeds comfortabeler en ergonomischer. De pocketvering matrassen bieden de optimale vorm naar de lichaamshouding. Ook kunnen deze matrassen een zwaar gewicht dragen zonder in te deuken. De opbouw van het matras is opgedeeld uit veren van metaal, verpakt in zakjes. Doordat elke veer een eigen zakje heeft, is de functie van de veer afzonderlijk van de andere veer. Elke veer kan zichzelf dus vormen en beschikken over een schuim afdekking aan beide zijden. Elk stukje heeft een comfort zone en mate van hardheid. De ondersteuning is zeer gunstig voor klachten aan het wervelkolom. Dit omdat de ondersteuning 100% comfort biedt.

Het aantal veren
Er zijn diverse kwaliteit soorten pocketmatrassen. De een heeft 300 veren terwijl de ander er over 500 beschikt. Bij het matras staat ook aangegeven hoeveel veren er per vierkante meter in het matras zitten. 300 veren zijn ideaal voor mensen die niet zwaarder zijn dan 85kg. Als je boven de 100 weegt kun je beter kiezen voor 500 veren per vierkante meter. Verder kun je kiezen voor 5 of 7 comfort zones. Hoe meer veren hoe steviger, hoe meer comfort zones hoe comfortabeler het matras ligt. Ook de opbouw van de veren kan variëren. Je hebt bijvoorbeeld honinggraat pocketvering, dit wordt ook wel geneste pocketvering genoemd. Deze hebben de hoogste ondersteuning voor het lichaam.

De voordelen van een pocketvering matras
Je wordt uitgerust wakker in de ochtend door de goede lichaamsondersteuning en de luchtige werking van het matras. Zweet wordt geabsorbeerd en het matras ademt perfect. De prijs en kwaliteit verschillen. Als je een matras van hoge kwaliteit kiest kan deze echt jarenlang meegaan. Harde stalen veren en goede laag ter afdekking behoren tot pocketmatrassen van hoge kwaliteit.

Een pocketmatras op een boxspring
Een comfortabel hotelbed. Dat is een boxspring. De boxen zijn als ware meubels die net zo recht zijn als een tafel. Het matras ligt ook waterpas op de boxen. Je gaat zoals bij een lattenbodem en bonellveringsmatras niet meer scheef of in een naad liggen. Een gewoon bed met lattenbodem kraakt eerder en veert meestal niet goed mee met het lichaam en de slaaphouding. Bonellveren zijn verouderde technieken, en zijn de voorloper van de pockettechniek. Bonellmatras veren beschikken over een spiraalvorm. Ze bieden veel minder comfort en ondersteuning. Tevens hebben is de levensduur veel hoger van een pocketmatras in combinatie met een boxspring. Om de comfort te verhogen kun je een topmatras kiezen zoals een koud schuim, traagschuim of latex matras bijvoorbeeld.